Viser 1–12 af 37 resultater

Æteriske Olier

Vores æteriske olier er 100% rene, koncentrerede planteudtræk. Typisk udvundet ved skånsom dampdestillation eller koldpresning af hhv. blomster, bark, blade, frugter og rødder fra udvalgte planter. Oliernes virkninger på krop og sind er veldokumenterede og værdsatte til aromaterapi, hudpleje og husholdning.

I top blandt favoritterne er lavendel, appelsin, rosmarin, tea tree, eucalyptus og pebermynte. Andre ”must haves”-olie er citrongræs og citronelle. Brug olierne enkeltvis eller kombineret.

Planternes skattekammer

Æteriske olier rummer myriader af bio-aktive molekyler fra moderplanten. Disse giver hver olie både unikke hud- og aroma-terapeutiske virkninger og andre virkninger, som udnyttes både i duftlamper, krops- og massageolier, pleje af hår og hud, i sauna og til rengøring, hjemmelavet skyllemiddel m.m..

Aromaterapi – sindets velgører

Dufte kan på et splitsekund fremkalde minder og stemninger: Mandarin – et hyggeligt efterår, rosengeranium – en solfyldt vindueskarm og lavendel kan zappe dig til Sydfrankrig eller rent sengetøj, mens frankincense, patchouli og sandeltræ / amyris kan bringe en tilbage i yogastudiet og ønsket om, stadig at kunne nå sine tæer.

Duftmolekylerne virke så forskelligt som beroligende, opkvikkende, søvndyssende etc. alt efter den enkelte olies natur. Vælg og udnyt de fine dufte efter behov.

En æterisk olie kan opfylde flere behov en kun ét: F.eks. er lavendel, rosengeranium og bergamot  afstressende af, skaber indre ro og øger optimisme. Hver for sig har de også fine, dokumenterede hudplejende egenskaber.

Og forskning viser, at rosmarin øger fokus og styrker indlæring. Rosmarin stimuler også blodets cirkulationen i hovedbunden og anvendes til fremme af hårets vækst.

Indlæring og humør løftes af forfriskende citrusdufte som bergamot og citronolie, mens duften af appelsin også kan dæmpe uro og smerter, stille kvalme under graviditet. Også bl.a. grapefrugt, lavendel, mandarin og cedertræ anvendes til at balancere humøret, lette depression, give bedre indslumring og nattesøvn, etc. etc.

OBS: De æteriske olier må ikke forveksles med vores Goloka duftolier. Disse giver duften af kostbar sandeltræ, rose, jasmin, vanilje, m.m. for en beskeden pris – men er uden de dyrere, ægte oliers aromaterapeutiske virkninger.

Voksen eller barn

Erfarne aromaterapeuter anbefaler maximalt halv dosis i basisolie på huden, til børn under 6 år – eller slet ikke. Samme varsomhed bør udvises ved svagelige og ældre. De æteriske oliers terapeutiske virkninger kan også her udnyttes indirekte. F.eks. med en afslappende ”Ole Lukøje”-blanding af lavendel, rosengeraniumog appelsin.

Prøv dem dryppet på vores Bali Duftsten ved sengen, hvor en aromalampe er uegnet.

Brug dem rigtigt

På nettet findes et utal af misledende husråd og opskrifter med høje doser æterisk olie. Du kan trygt regne med at vores anbefalinger for anvendelse og dosering hhv. altid følger og aldrig overstiger EU’s anbefalinger.

Sikkerhedsreglerne ved brug af æteriske olier er meget enkle og lyder bl.a.:

  • Brug aldrig ufortyndet på huden
  • Undgå på slimhinder samt i eller nær øjne
  • Opbevar utilgængeligt for børn og dyr
  • Ved aromaterapi – sørg for regelmæssig udluftning
  • Kassér æteriske olier der er gamle og/eller iltede
  • Følg anvisningerne for dosering og brug af hver olie

Dråbetælleren i vores æteriske olier gør dem nemme at dosere i f.eks. i en basisolie, shampoo, balsam eller creme. Vores udvalg af krops- og basisolier har basis- og specialolier til dette brug.

Følg blot de enkle anvisninger, og udnyt nemt og trygt de æteriske oliers skønne dufte og fine egenskaber, som man har gjort gennem årtusinder – og stadig gør den dag i dag.

Rigtig god fornøjelse med et væld af muligheder